Angliában egy hatalmas piton próbált bekúszni egy ház ablakán

Megszökött egy 5,5 méteres piton a csendes dél-angliai Chandlers Fordban, ami aztán megpróbált bejutni egy házba. A közeli ingatlanból szökött burmai pitont akkor szúrták ki, amikor egy emeleti ablakon keresztül próbált bemászni egy lakásba. A hüllő pánikot keltett. Végül egy szomszéd fogta meg, aki felismerte és visszaadta a tulajdonosának.

Jenny Warwick elmondta, hogy kinézett az ablakon és észrevette a hatalmas sárga kígyót a szomszédja lakásának tetején, de addig nem értette mi az, amíg meg nem látta, hogy be akar jutni az emeleti ablakon. "Láttam, hogy megpróbálták elkergetni, de ráesett az autójukra. Hatalmas volt" – mesélte.

Az arra járó emberek csak bámultak, és nem hittek a szemüknek. Linda Elmer egy másik szomszéd, aki szintén kígyórajongó, már találkozott a képen látható pitonnal, és azt mondta, hogy nagyon engedelmes háziállat. Miután aggódó szomszédai megkeresték őt, bár nagyon nehéz volt számára az állat, de felemelte, és bekopogtatott vele a tulajdonosa ajtaján.
"Gyönyörű állat, a burmaiak pedig nagyon engedelmesek. Egyébként nem agresszív kígyók, és nekem is volt egy ilyenem, így nyugodtan nyúltam hozzá" – mondta.

A meleg idő nagyon aktívvá teszi a hüllőket, és nagyobb valószínűséggel szöknek meg, ezt történhetett most is – írja a BBC. 
(Címlap fotó: Sanatana/Shutterstock - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek