Elképesztően masszív fogás! Több mint 5 méteres pitont fogtak Floridában

Nemrég a forgalmi dugót csináló óriás csigákról írtunk, most pedig a floridai, több méteres pitonok uralják a terepet. A sötétség leple alatt két vadvédelmi tisztviselő lecsapott egy invazív pitonfészekre egy dél-floridai mocsárban július 11-én, és sikeresen bezsákolt 19 összevissza kanyargó pitonbébit és az anyjukat, majd kivitték őket Florida védett területéről. Másnap az egyik vadvédelmis elfogott egy második tenyész nőstényt is, aki elképesztően hosszú, 5,3 métereres volt, és pontosan ugyanazon a helyen tanyázott, mint a korábban elvitt anyaállat és kicsinyei.

Forrás: Florida Fish and Wildlife / livescience.com/

A burmai pitonokat (Python bivittatus) először az 1970-es években hozták bee Floridába, és azóta rendkívül elszaporodtak az állam déli régióiban. A nagyméretű kígyók általában 1,8-2,7 méter hosszúra nőnek, bár a közelmúltban a tisztviselők elfogtak egy közel 5,4 méter hosszú pitont, amely 97 kilogrammot nyomott - jelentette a Live Science.

Mivel Floridában nincs túl sok természetes ellensége ezeknek az invazív kígyóknak, ezért veszélyt jelentenek sok őshonos madárra, emlősre, sőt még az aligátorokra is - olvasható a Floridai Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) oldalán.

Emiatt az FWC és más szervezetek számos stratégiát dolgoztak ki az évek során, hogy megtalálják, elfogják és elszállítsák a pitonokat a dél-floridai ökoszisztémából. A projekt egyik része, hogy vállalkozókat fogad fel az egyesület; olyan szakembereket, akik tudják, hogyan lehet behatolni a floridai mocsarak mélyére, és meg tudják találni a kígyók költőhelyeit is. A mostani "vadászat" két illetékese is ilyen vállalkozó volt.

Forrás: Florida Fish and Wildlife / livescience.com/

A két felderítő, Matthew Rubenstein és Alex McDuffie a "rajtaütés" estéjén, egyre beljebb haladva a mocsárban, felfedeztek egy burmai piton óvodát, ahol egy nagy nőstény ült 23 ki nem kelt tojáson és 18 kikelő pitonbébin. Egy másik pitonfészek is feküdt a közelben, másnap itt találták meg a rekord hosszúságú, második költő nőstényt.

A címlapképen egy ametisztpiton vagy bozótpiton látható - David Clode / unsplash

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek