Lenyűgöző felvétel készült a Holdról

Két asztrofotós fogott össze, hogy egy nem mindennapi képet készítsenek a Holdról. A páros több mint 200 ezer felvételt használt egyetlen kép elkészítéséhez – olvasható az NPR oldalán.

Andrew McCarthy és Connor Matherne tavaly novemberben kezdtek el együttműködni, a kész alkotásukat pedig szombaton tették közzé az interneten, ami hatalmas érdeklődést váltott ki a Twitteren és a Redditen. A két csillagász a közösségi média felületein figyelt fel egymásra, az elmúlt években rendszeresen megosztották és kommentelték egymás munkáit, majd úgy döntöttek, hogy összeállnak egy közös fotózásra, hogy megörökítsék a Holdat.

Az egész úgy van összerakva, mint egy mozaik, és minden csempe több ezer fotóból áll" – mondta McCarthy, aki inkább a részletes fényképek készítésére specializálódott, és több tízezer fényképet készített már a Hold felszíni formációiról. Matherne pedig szívesebben készít mélyűri fotókat és a színekre specializálódott. Egyetlen este alatt McCarthy több mint 200 ezer részletes képet készített a Holdról Arizonából, míg Matherne további 500 képet Louisianából. Munkájukat úgy kombinálták, hogy a fényképeket egymásra rakták, így egy látványos színű, részletes képet alkottak a Holdról.

Matherne és McCarthy azt mondta, bár munkájuk technikás, de más fotósok számára is kivitelezhető, csak egy kamera, egy állvány és egy csillagkövető kell hozzá. A feltörekvő asztrofotósok a következő szintre emelhetik a fotózást egy teleszkóp megvásárlásával, de szerintük az a legjobb, ha előbb alapvető fotós készségeiket fejlesztik a tökélyre, mielőtt megtennék a következő nagy lépést.

(A borítókép forrása: Facebook/The Best of Universe)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek