Íme a világ legboldogabb úti céljai

Egy új kutatás rangsorolta a legnépszerűbb turisztikai célpontokat a boldogság bizonyos szempontjai alapján, és olyan kérdések döntöttek a lista elkészítésénél, mint például: Hol a legolcsóbb a sör vagy hogy hol vannak a legjobb gyógyfürdők?

Korábban már beszámoltunk az idei év legnépszerűbb úti céljairól, és hogy hol élnek a legjobban az emberek a világban. A Club Med utazási csomagokat gyártó vállalat most kiadott egy tanulmányt, amely rangsorolja a világ legboldogabb nyaralóhelyeit, és ennek érdekében számos olyan tényezőt figyelmbe vett, amelyek hozzájárulnak a boldog utazásokhoz – olvasható a Time Out oldalán.

A kutatás azt vizsgálta, hogy mely városokban a legboldogabbak a turistákForrás: Shutterstock/gpointstudio

A vállalat számos desztinációt megvizsgált és elemezte a fürdőhelyek számát és tisztaságát, a helyi szennyezettség szintjét és, hogy mennyibe kerül egy korsó sör vásárlása. További tényezők közé tartozott a bűnözés és a személyes biztonság mértéke, valamint a szabadtéri tevékenységek és az egynapos kirándulások lehetősége.

A listán Budapest is helyet kapottForrás: Shutterstock/givaga

A Club Med listavezetője az indonéziai Bali lett, köszönhetően a rengeteg gyógyfürdőnek, wellness központnak és a számos szabadtéri tevékenységnek. Ha hozzáadjuk az olcsó italokat, a napsütéses napok számát és a paradicsomi hangulatot, akkor valljuk be, hogy elég nehéz túltenni Balin.

A nyertes Bali lett, a kedvező árak, a paradicsomi hangulat és a szabadtéri tevékenységek miattForrás: Shutterstock/Irit

A listán a következő helyen áll a Las Vegas, amely szintén magas pontszámot kapott, majd ezt követi New Orleans és Barcelona. Las Vegas a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja, és nem mellesleg nagyon jó itt a közbiztonság is. A fényűző és hangulatos szállodakomplexumok és kaszinók, valamint a fergeteges show előadások minden nap mosolyt csalnak az ember arcára.

A második helyen a fényűző Las Vegas állForrás: Shutterstock/randy andy

Íme a világ tíz legboldogabb turisztikai célpontja a Club Med szerint:

  1. Bali, Indonézia
  2. Las Vegas, USA
  3. New Orleans, USA
  4. Barcelona, Spanyolország
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. Budapest, Magyarország
  7. Vancouver, Kanada
  8. San Francisco, USA
  9. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
  10. Rio de Janeiro, Brazília
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek