A világ egyik legboldogabb országa megnyitotta legszentebb túraútvonalát

Korábban már írtunk róla, hogy 60 év után nemsokára újranyit a világ legboldogabb országának nevezett Bhután híres túraútvonala. Örömmel számolunk be, hogy elérkezett a nyitás időpontja és már lehet jelentkezni a vezetett túrákra – olvasható a Time Out oldalán. 

A Bhutan Trail 250 mérföldes útvonala 60 év után nyílik meg a látogatók előttForrás: Pixabay/Boykat

Bhutánt a kutatók azért tartják a világ egyik legboldogabb országának, mert sikeresen elkerülte a konfliktusokat a háborúk által sújtott régióban, és mert szociális biztonsági hálója meglehetősen nagyvonalú, amely magában foglalja az egyetemes egészségügyi ellátást. Az ország 60 év után újra megnyitotta túraútvonalát a Trans Bhutan Trail-t. A 250 mérföld hosszú túraútvonal egykor a Selyemút része lehetett, amely elősegítette a kereskedelmet Ázsiában. Ezenkívül egy sokak által látogatott buddhista zarándokút is volt, mielőtt az 1960-as években – abban az időben amikor Bhutánban utakat kezdtek építeni – tönkrement volna.

Az útvonal 18 lenyűgöző hídon vezet átForrás: Pixabay/Orcatec

A nyugati Haát a keleti Trashiganggal összekötő ösvény évekig tartó felújításon esett át, így a látogatók ismét bejárhatják az egész országot. Az útvonal kilenc körzetet, két települést, egy nemzeti parkot és 400 történelmi és kulturális helyszínt köt össze. Azok az utazók, akik a teljes útvonalat végigjárják, 18 nagyobb hídon kelhetnek át és 10 000 lépcsőn baktathatnak fel. Az útvonalat megtehetik majd gyalog és mountain bike-al is. A túra rengeteg gyönyörű tájon, erdőn, réten, hegyen – és a dombtetőn lévő erődök sokaságán vezet keresztül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek