Guinness-sörfőzdéből készül Dublin legmenőbb lakónegyede

Divatos lakónegyedet terveznek kialakítani az ikonikus barnasör, a Guinness 1759-ben alapított dublini sörfőzdéjének ipari épületeiben. A St. James's Gate Brewery felújításának tervei magukban foglalják a műemlék-épületek megőrzését, a terület pedig turisztikai egységek, lakóépületek és szociális lakások keveréke lesz.

Összesen 336 lakást terveznek kialakítani, amelyek közt lesznek két és három hálószobás apartmanok is. A lakások egy része megvásárolható, más részük bérelhető lesz, valamint lesznek szociális lakások is. Szállodák is készülnek majd azok számára, akik a környéken kapcsolódnának ki, vagy szállnának meg üzleti útjukon.

A felújításokat végző Ballymore nevű városrehabilitációs cég elképzelése szerint a Guinness negyed a város első nulla szén-dioxid-kibocsátású kerülete kíván lenni.

Dublin Guinness sörfőzdeForrás: ballymoregroup.com

Dublinban egyébként nem ez lesz az első felfuttatott szeszgyár. A folyó túloldalán található a Jameson-whiskey 19. századi gyártelepe (Bow Street Jameson Distillery), ahol 1997-ben múzeumot nyitottak, az ipari épületek környezetét pedig a város egyik legvonzóbb helyszínévé varázsolták.

Ezt tekinti követendő példának a Guinness negyedet felfuttató vállalat, de túl is kíván mutatni a whiskey-gyár kerületén azzal, hogy az ipari épületek falai között a sörfőzés is folytatódna. A St James Gate a Liberties szívében, Dublin munkásnegyedében található, és ez a Ballymore szerint egy nagyon fontos tényező volt a tervek kialakításában. Állításuk szerint gyekeztek tiszteletben tartani a helyi közösségeket és a helyi kultúrát, és minél inkább megőrizni a környék karakterét, hogy elkerüljék a dzsentrifikáció folyamatát, azaz a felértékelődött terület lakosságának kicserélődését, írja a themayor.eu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek