Dublini kocsma-kúszás alkohol nélkül? Lehetséges!

Nemrég nyitott meg Írország első alkoholmentes pubja Dublinban, a Capel Street-en. A „The Virgin Mary" névre keresztelt pub itallapja tele van érdekes koktélokkal, párlatokkal, sörökkel és borokkal, de mind alkoholmentes. A helyiek már "a sörmentes kocsmának" is hívják.

Alkoholmentes párlatok az itallaprólForrás: NurPhoto/Artur Widak/AFP

A bár egyik tulajdonosa, Vaughan Yates, meglátta a rést a piacon, ami mellett sokan elmentek már. Mivel az emberek egyre inkább odafigyelnek az egészségükre, és egyre többen mondanak le az alkoholról egy-egy hónapra – amolyan tisztítókúra szerűen – ezért Yats életképesnek tartotta az ötletet és belevágott.

Nem akarta megváltoztatni az ír kocsmába járás szokásait, csak egy alternatívát akart kínálni azoknak, akik jobban odafigyelnek az egészségükre, vagy bizonyos okok miatt nem ihatnak alkoholt, de szeretnék magukat egy jó helyen jól érezni esténként. A „Szeplőtelen Mária" pedig pont erre lett kitalálva – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Oisin Davis (baloldal) és Vaughan Yates társtulajdonosokForrás: AFP/Paul Faith

Bár a nem mindennapi pub megnyitása nem mindenkit nyűgözött le a városban, Yates és társtulajdonosa remélik, hogy ötletük nagy durranás lesz és mások is meglátják majd benne a potenciált.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek