Misebor-automatával csalogatja az érdeklődőket egy osztrák bazilika

Frauenkirchen egy 2800 fős kisváros Ausztriában, mindössze 30 kilóméterre a hegyeshalmi határátkelőtől, ami egy nem mindennapi módszerrel csalogatja az embereket a templomába. A város bazilikája borautomatát helyezett el a templom előtt, amely hat Celsius-fokra hűtött minőségi borok választékával várja a szomjukat oltani vágyókat.

A Basilika Frauenkirchen nem mindennapi módszerrel csalogatja az embereket a templombaForrás: Bwag/Wikipedia

Az automata nem titkolt célja, hogy turistamágnes legyen, vagyis azért hozták létre, hogy a templomba csalogassa az embereket. És az augusztusi kánikulában nem kis népszerűségnek örvend, már most sok kerákpáros állt meg itt, hogy igyon egy pohárka jó, minőségi bort.

Az automatában négyféle bor található, amelyet a járókelők alacsony, egy eurós áron kóstolhatnak meg. Mind a négy bort a régió helyi bortermelői készítették, mindegyik adalékanyag-mentes, és megfelel az egyházi használatra jóváhagyott misebor kritériumainak.

Íme a világ egyetlen egyházi borautomatájaForrás: Basilika Frauenkirchen/Facebook

Bár az egyház jóváhagyását élvezik, nem számítanak szentelt bornak, vagyis még nem váltak a katolikus dogma szerint „Krisztus vérévé". Egyszerűen csak jó osztrák borok, amelyeknek bevételeiből a helyi egyházmegyét finanszírozzák.

A világon az első ilyen gép ötlete a város lelkészétől, Thomas Lacknertől származik. Szerinte ez egy nagyszerű módja annak, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a vallás iránt, és minél több látogatót vonzzon a templomba.

Szerinte a torok és a lélek összefügg egymással, így a borautomata látogatása belső szomjúságot ébreszthet a magasabb hatalommal való kapcsolatteremtésre, írja a themayor.eu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek