Augusztustól pozitív teszttel sem kell karanténban maradni Ausztriában

Ausztriában augusztus elsejétől eltörlik a koronavírus-járvány miatt bevezetetett karanténkötelezettséget - jelentette be Johannes Rauch osztrák egészségügyi miniszter Bécsben, a tartományi egészségügyi referensekkel tartott találkozóját követően, írja az MTI.

A turistákat is várják, nem tartanak attól, hogy képtelenek lesznek kezelni a helyzetet - illusztrációForrás: AFP/Joe Klamar

Az új szabályozás értelmében a fertőzöttek elhagyhatják otthonukat, amennyiben nem tapasztalnak tüneteket. Ugyanakkor FFP2 típusú maszkot kell viselniük, kivéve, ha a szabadban vannak és másoktól kétméteres távolságot tudnak tartani.

Az egészségügyi miniszter szerint az oltásoknak és gyógyszereknek köszönhetően az ország fel tudja venni a küzdelmet a betegséggel.

Katharina Reich tiszti főorvos hozzátette, hogy a koronavírus a belátható jövőben még jelen lesz és erre be kell rendezkedni. A tárcavezető ugyanakkor óvatosságra intett. Kijelentette, hogy az enyhítés dacára, "aki beteg, annak otthon kell maradnia".

A karanént elhagyó fertőzöttekre mindemellett további korlátozások is érvényesek, így nem tehetnek kórházi látogatásokat, s nem léphetnek be idősotthonokba. A kormány tervezete viszont kivételként említi, hogy ezen intézmények fertőzött dolgozói maszkot viselve folytathatják munkájukat.
Ausztriában jelenleg heti átlagban százezer lakosra mintegy 900 fertőzött jut.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek