Igazi túlélő: 16 órán át várta a segítséget egy tengerész a felborult hajója alatt

Egy 62 éves francia férfi az Atlanti-óceánon felborult vitorlása alatt keletkezett légbuboréknak köszönhetően élte túl azt a 16 órát, amit a háborgó vízben töltött. Végül a spanyol parti őrség búvárai szerencsésen kimentették a „lehetetlen felé közeledő" műveletben.

Forrás: AFP/Handout

A férfi hétfőn 20 óra 23 perckor küldött vészjelzést 12 méteres vitorlásáról, kb. 22 kilométerre a Spanyolország északnyugati részénél lévő Sisargas-szigetektől – közölte a parti őrség. A nyomkövetési adatok szerint vasárnap reggel indult útnak a portugál fővárosból, Lisszabonból.

Amikor egy öt búvárt szállító mentőhajó elindult, a keresést segítő három helikopter közül az egyik napnyugtakor észrevette a felborult hajót.

Egy búvárt engedtek le a hajó testére, hogy életjeleket keressen, a benne tartózkodó, meg nem nevezett férfi pedig belülről, kopogással jelezte, hogy életben van.

Mivel a tenger túl zord volt ahhoz, hogy megkísérelje a mentést, a parti őrség felhajtóerejű léggömböket erősített a hajótestre, hogy megakadályozza a további süllyedést, és reggelig vártak.

Forrás: AFP/Handout

Azután két búvár beúszott a csónak alá, hogy segítsen kiszabadítani a tengerészt, aki neoprén ruhájának köszönhette, hogy nem hűlt ki. Vicente Cobelo, a parti őrség különleges műveleti csapatának tagja egy helyi állomáson elmondta, hogy a férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, akit nem sokkal később haza is engedtek – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek