Újra emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma Kínában, egy körzetet lezártak

A kínai metropolis, Vuhan egy csaknem egymillió lakosú körzetet zárt le, miután négy tünetmentes Covid-esetet észlelt, mivel a világjárvány eredeti epicentruma nem kockáztatja egy újabb hullám elterjedését – olvasható a CNN oldalán. 

Ismét lezárták Vuhan egy részét, 1 millió ember került karanténbaForrás: AFP/Hector Retamal

A több mint 970 000 lakosnak otthont adó Vuhan Jiangxia kerületének hatóságai szerdán bejelentették, hogy háromnapos ideiglenes ellenőrzési intézkedéseket hajtanak végre. A szórakozóhelyeket – beleértve a bárokat, mozikat és internetkávézókat –, a kis klinikákat és a mezőgazdasági termékek piactereit bezárták; az éttermi étkezéseket és a nagy összejöveteleket az előadásoktól a konferenciákig felfüggesztették; minden istentiszteleti helyet bezártak, és betiltották a vallási tevékenységeket; miközben az oktatási intézmények és turisztikai látványosságok leállították a működést a kormány közleménye szerint.

A cél egy újabb hullám elterjedésének megfékezéseForrás: AFP/Str

Minden tömegközlekedést felfüggesztettek, a buszoktól a metróig, és felszólították a lakosságot, hogy ne hagyják el a kerületet, hacsak nem feltétlenül szükséges. A hatóságok négy kiemelten veszélyeztetett negyedet is azonosítottak, ahol a lakosoknak tilos elhagyniuk otthonukat. További négy környéket közepes kockázatúnak minősítettek, ami azt jelenti, hogy a lakók nem hagyhatják el épületeiket. Az intézkedések célja az volt, hogy tovább csökkentsék az emberek áramlását és csökkentsék a keresztfertőzések kockázatát - áll a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek