Halálra rémisztik a turistákat II. Erzsébet királynő őrei

Az utóbbi időben egyre agresszívabb magatartást tanúsít az Egyesült Királyság palotaőrsége, a turisták sokszor megijdenek a nyers modortól. Az internetre felkerült egy friss videófelvétel, amelyen II. Erzsébet brit királynő egyik őre dühösen kiabál egy turistával, amiért fotózkodás közben megérintette a lovát. 

@phigs_ We Will Never Return To London After This Incident #queensguard#london#england#fypシ♬ original sound - Ethan

Az őr így kiáltott rá: "Állj távol a királynő életmentőjétől, ne nyúlj a gyeplőhöz!".  A nő pedig ettől halálra rémült. 

Évek óta a londoni városlátogatás hagyományai közé tartozik, hogy a turisták közösen fényképezkednek az Egyesült Királyság palotaőreivel, de vannak bizonyos szabályok – mint például tilos megérinteni az őröket és lovaikat – amelyet egyes turisták gyakran megpróbálnak a határokig feszegetni.

Tény, hogy a felvételen a turista mozdulatától a ló egyre feszélyezettebb lett, ám a nő annyira megrettent attól, ahogy az őr ráordított, hogy azt nyilatkozta, soha többet nem tér vissza Londonba – olvasható az Indy100 oldalán.

A videó azóta hatalmas vitát kavart az interneten. Egyesek úgy érezik, hogy az őr reakciója kissé túlzó volt, mások szerint viszont teljesen jogosan kiáltott a nőre.

A brit királyi gárda tagjaiForrás: AFP/Andrew Cowie

Nem először történt ilyen, vagy ehhez hasonló eset. Pár éve a a Windsori kastély előtt a királynő egyik őre fellökött egy turistát, aki elé állt, hogy lefényképeztesse magát vele. Nemrég történt az is, mikor őrségváltás közben az egyik őr valószínűleg véletlenül fellökött egy kisgyereket a londoni Tower előtt.

A királyi testőrség 350 éves múltra tekint vissza, tagjai képzett katonák, akik jellegzetes egyenruhát viselnek és elsődleges céljuk az uralkodó és a királyi rezidenciák védelme. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek