Ebből az országból kivonul az Airbnb a koronavírus-járvány miatt

Mivel a koronavírus fertőzések száma és a járványügyi korlátozások nem enyhülnek, az Airbnb cég vezetősége úgy döntött, hogy rajtuk keresztül július 30-tól nem lehet szállásokat foglalni Kínán belül – olvasható a The Guardian oldalán.

Az Airbnb oldalán már nem lehet szállást foglalni Kínában - A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Song_about_summer

Az Airbnb határozatlan időre felfüggeszti Kínán belüli működését és beszünteti a szállás- és élményfoglalások fogadását Kínában. A leállást megerősítő forrás szerint az Airbnb kínai üzletága több mint 2 éve szenved a járványügyi korlátozásoktól, és semmi jel nem utal arra, hogy a hatóságok a vírussal való együttélés vagy a határok megnyitása felé szándékoznának elmozdulni.

Éppen ezért július 30-tól nem lesznek elérhetők a cég szolgáltatásai Kínában, és az ezt követő időszakra már nem is lehet szállást foglalni.

Egyre több a lezárás és a korlátozás Sanghajban és PekingbenForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

A közelmúltban az omikron variáns terjedése miatt Sanghajban és Pekingben is rendkívül szigorú lezárások voltak. Az Airbnb 2016 óta működik Kínában. Az elmúlt öt évben 25 millió foglalást regisztráltak, de mivel nagyon erős volt a cég kínai konkurenciája, így az ottani foglalások mindössze a vállalat bevételeinek 1 százalékát tették ki, és ez a szám a pandémia alatt tovább csökkent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek