Olaszországban hídról ugrással is ünneplik a vakáció kezdetét

Az olasz iskolák általában június elején zárnak be. Nincs egységes dátum minden régióban, de június 11-re már az összes iskola bezárja kapuit, hiszen ekkorra már általában a kánikula veszi kezdetét, ahogy idén is. A diákok pedig fergeteges, hűsítő ünneplésbe kezdenek.

Van, akinek ennyi is pont elég volt a felfrissüléshezForrás: NurPhoto via AFP/Riccardo Fabi/NurPhoto/Riccardo Fabi

A mostani forróságban a legtöbb iskolában az utolsó tanítási napon előkerültek a viízibombák, vízipisztolyok és a szökőkutakban fürdőzés sem maradhatott el.

Sokan a szökőkútban kötöttek kiForrás: NurPhoto via AFP/Riccardo Fabi/NurPhoto/Riccardo Fabi

Az olaszországi Rietiben, – ami Olaszország földrajzi közepe,– a Liceo Scientifico gimnazistái a hagyomány szerint az utolsó iskolai napon leugranak a gyalogos hídról. Az önfeledt ünneplés idén sem maradt el, feledtetve a járvány miatti szigorú korlátozásokat, amely Olaszország nagy részén az iskolai időszak alatt érvényben voltak.

A bátrabbak még a hídról is leugrottakForrás: NurPhoto via AFP/Riccardo Fabi/NurPhoto/Riccardo Fabi

„Ez egy olyan tanév volt, amelyet még mindig a világjárvány jellemez, még akkor is, ha az az érzésünk, hogy a normalizálódás felé haladunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a következő tanévre optimistábban tekintsünk, egy bizonyos normalitás reményében" – írja a miuristruzione.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek