Ez a titokzatos olasz sziget hosszú ideig el volt zárva a látogatók elől

Sok év után újra megnyílik a nagyközönség előtt egy titokzatos sziget Olaszországban. A több évszázados olajfákban, kápolnákban és gyönyörű olasz kertekben gazdag 17 hektáros gyöngyszem egy tó közepén található, és évek óta el volt zárva a látogatók elől.

A Bolsena-tó Rómától északra, Lazio tartomány Viterbo megyéjében található, ahol Európa legnagyobb vulkáni eredetű medencéje fekszik. A tó tiszta és nyugodt vizéből két gyönyörű sziget emelkedik ki: Martana és Bisentina.

Fenséges vihar a Bolsena-tónál, a fotón a part menti Bolsena 12. századból származó várkastélya, a Rocca Monaldeschi della CervaraForrás: Photononstop via AFP/Benoit Bacou / Photononstop/Benoit Bacou

Bisentina hosszú évekre el volt zárva a nyilvánosság elől, de a jó hír az, hogy ismét megnyílik, és július 2-tól október 8-ig minden szombaton hajók indulnak Capodimonte-ból a szigetre. Bolsenából szintén, augusztus 7-e és 28-a között. A teljes árú belépő 42 euró: 22 euró a vezetett szigettúrára és 20 az utazásra. A 6-15 éves gyerekeknek 7 euró kedvezmény jár, így a jegy nekik 35 euróba kerül.

A régiónak ez az igazi gyöngyszeme mindig is teljes egészében magántulajdonban volt. Kezdetben Maria Angelica del Drago hercegnő és testvére, Giovanni herceg birtokolta. 1800 óta van a bolsenai Drago család tulajdonában. Az idős hercegnő az unokáira bízta a kezelését, akik piacra dobták. De a 6 millió euró túl magas árnak bizonyult, egyedül a Rovati gyógyszergyár tulajdonosai jelentkeztek, akik már eleve is üzleti kapcsolatban álltak a hercegnő unokaöccsével.

Most elsősorban maga a Rovati család akarta újra megnyitni a Bisentina-szigetet a látogatók előtt. Érdekes hír, hogy a szigeten a kultúrának is lesz helye. A megnyitó alkalmából egy kortárs művészeti alkotást is kiállítanak, egy installációt, amelyet úgy terveztek meg, hogy közvetlenül kapcsolódjon a helyszín természeti és történelmi adottságaihoz.

És hogy pontosan mi látható a szigeten? Több évszázados olajfák, a csodálatos olasz kertek között hét kápolna, amelyeket még a 15. és a 16. század között építettek, és amelyek mindegyike a tó körül lévő valamelyik város felé néz – írja a siviaggia.it.

További információt a sziget hivatalos webodalán és az Insagram-oldalán találtok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek