Egy pillanatra mindenki elhitte, hogy új szobrot kapott Firenze

  Nemrégiben felbukkant egy videó a közösségi médiában, mely egy új, firenzei szoborcsoportot mutat be. A turistáknak állított márványemlékmű a Piazza della Signorián, közvetlenül Michelangelo híres Dávidjának másolata mellett található - olvasható a siviaggia.it oldalán.

  Michelangelo Dávid-szobraForrás: christian hardi/pixabay.com

  Ha azonban személyesen is a szobor felkutatására indulnánk, könnyen lehet, hogy csalódás érne, ugyanis az emlékmű csak a virtuális valóságban, vagyis ebben a videóban létezik. Szellemi atyja Giacomo Costa vizuális művész, aki már több digitális alkotással örvendeztette meg a kortárs művészet rajongóit. A turistáknak állított szoborral a látogatóknak a város életében betöltött, ellentmondásos szerepére akart rávilágítani.

  Vannak, akik a turistákra elsősorban bevételi forrásként tekintenek, mások azonban úgy gondolják, hogy a látogatók kedvezőtlen hatással vannak a városra. Akárhogy is legyen, a turisták hozzátartoznak Firenze életéhez, ez a szobor pedig egyszerre ünnepli a jelenlétüket és a hiányukat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!