Egy Nagy-Britannia formájú felhő jelent meg II. Erzsébet 70 éves uralkodásának ünnepén

Egy fotós megörökítette a jubileumi hétvége egyik igen különleges pillanatát: egy felhő alkotta a brit szigetek tökéletes körvonalát – Nagy-Britannia egyik legikonikusabb építménye fölött. Robert Browne, a bristoli Clifton függőhíd felett kapta lencsevégre a formációt. A hidat Isambard Kingdom Brunel építtette 1864-ben – olvasható a cambridge-news.co.uk oldalán.

A fotós azt mondta: "Szerintem, egy kicsit úgy néz ki, mint Anglia és Nagy-Britannia. Ez egy nagyon furcsa egybeesés, olyan, mintha az összes felhő egy vonalba került volna közvetlenül a jubileum előtt. A britek a négynapos hosszú hétvégén ünnepelték Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját, amelynek programjáról mi is részeltesen beszámoltunk. A királyi család országszerte találkozott a jubileumot ünneplő jóakaratokkal.

Éljen a királynő!Forrás: AFP/Daniel Leal

A Derby Day-en a királynő a kiújult mozgási problémái miatt nem vett részt, de az eseményeket folyamatosan a tévén keresztül követte. Szombaton Károly walesi herceg és Vilmos, Cambridge hercege mondott beszédet a királynő életének fejezeteiről, eredményeiről, majd egy világsztárokkal teli jubileumi koncert szórakoztatta a közönséget a Buckingham-palota előtt.
(A borítókép forrása: AFP/Ivan Yordanov/MI News/NurPhoto)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek