Ennek a vadregényes városnak több kanálisa van, mint Velencének

Cape Coral amerikai mércével nézve egy kis floridai város, ahol több csatorna van, mint bárhol máshol a világon – beleértve Velencét is. Ezért a helyiek "Waterfront Wonderland" azaz „Vízparti Meseroszág" névvel illetik. A 200 ezer lakosú várost a 6. legnépszerűbb nyári úti célnak választották az Airbnb legfrissebb utazási trendekről szóló jelentésében, nem véletlenül.

Cape Coral a floridai partoknál, közvetlenül a Calooshatchee folyó partján fekszik, Fort Myers városától nem messze. Cape Coralban több mint 650 km hosszú, hajózható vízi út található, amelyek a Calooshatchee folyóhoz, a Matlacha-hágóhoz és a Mexikói-öbölhöz vezetnek. De a csatornákon keresztül be lehet hajózni Cape Coral belvárosába is. Akinek nincs saját hajója, könnyen bérelhet egyet. Itt így megy a tömegközlekedés.

Cape Coral madártávlatból, ahonnan jól látható, hogy mindenütt víz veszi körülForrás: Nadezda Murmakova/Shutterstock

A belvárosa viszonylag új, hiszen a várost körülbelül 60 éve alapították. Ennek ellenére 2017-ben a Forbes magazin, Amerika leggyorsabban növekvő városának nevezte.

A belvárosban minden megtalálható, amit a nagyobb városok kínálnak, éttermek, bárok, vásárlási lehetőségek, egy művészeti galéria és egy történelmi múzeum is várja a látogatókat, de sokak szerint ezek ellenére is igazi kisvárosi varázsa van.

Talán kajakkal a legérdemesebb felfedezni a kanálisokkal átszőtt várostForrás: wegener1/Pixabay

A termelői piac még mindig a város egyik legkedveltebb látnivalója, ahol csevegésbe lehet elegyedni a helyiekkel, és meg lehet kóstolni a friss termékeket, a házi lekvárokat, és még a helyben készült guacamolét is. Érdemes lefoglalni egy túrát a közeli Wicked Dolphin Rum nevű lepárlóba is, és megkóstolni a környék legjobb szeszes italait.

A város óceánparti része is lenyűgözőForrás: Buenas Dicas/Pixabay

Itt bizony lehetetlenség unatkozni. Az alábbi videóban megtekinthetitek a 10 legjobb szórakozást Cape Coralban a legjobb látnivalókkal együtt. Ahogy a videóban is láthatjátok majd, a város természetes közege páratlan, a vadon élő állatok pedig szinte a szomszédjaik. 

Itt egy egyedülálló ökoszisztéma található, rengeteg folyóval, öblökkel és torkolatokkal. A látogatók kajakkal is felfedezhetik a tengerpartot, végigevezhetnek a nyüzsgő parton, ami tele van mangrove-szigetekkel és tengeri fűvel. Itt található az üregi baglyok legnagyobb populációja is.

Az üregi baglyok nem a fákra teszik a fészkeiket, hanem a földbe ásott üregekben élnekForrás: © Raymond Hennessy/Raymond Hennessy

Amit nem érdemes kihagyni: át lehet evezni a Matlacha Pass Nemzeti Vadrezervátumba (Matlacha Pass National Wildlife Refuge), ahol olyan veszélyeztetett fajokat is megpillanthatunk mint a karibi manátusz, a keleti indigósikló vagy a fehérfejű rétisas.

A kissé ormótlan de mégis bájos karibi manátuszok - illusztrációForrás: Galen Rathbun/Wikipedia

Vagy felfedezhetjük a videóban is bemutatott Rotary Park Környezetvédelmi Központot (Rotary Park Environmental Center) vizes élőhelyeivel, mocsaraival és sétányaival. A videóban szintén ajánlják a Four Mile Cove ökológiai természetvédelmi terület (Four Mile Cove Ecological Preserve) megtekintését, ami egy olyan kedvelt helyi úti cél, ahol napnyugtakor elképesztő látványban lehet részünk, és akár még delfineket is megpillanthatunk a vízben. Rovarriasztóra viszont szükség lehet, végül is ez Florida déli partja; a szúnyogok is imádják.

Forrás: Travel and Leisure

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek