Pénztárcabarát napsütéses nyaralóhelyek a világon

A nyaralásunk tervezgetésekor legelőször is azon szoktunk elgondolkozni, hogy mire vágyunk igazán. De sajnos előfordul, hogy a vágyainknak határt szab a pénztárcánk. Ilyenkor jönnek jól azok felmérések, amelyek azt próbálják kikalkulálni, hogy hol tudunk a legjobban kijönni a pénzünkből.

Bali, DenpasarForrás: Cocos.Bounty/Shutterstock

Egy ilyenbe botlottunk a brit Time Out magazin oldalán, amely egy repülőtéri szállásadó cég felméréséről adott hírt. A ParkSleepFly nevű cég munkatársai a világ különböző nyaraló városai közül válogatták ki azokat, ahol garantált, vagy majdnem garantált a napsütés, és az olcsóbbak közül valók. Először kiszámolták, hogy ezek a városok hány napsütéses órát kapnak naponta, majd ezt kombinálták egy kétágyas szállodai szoba átlagos költségével.

Ez a paradicsomi hely, Rodosz is szerepel a megfizethető nyaralóhelyek listájánForrás: steel902 / 5 images/pixabay

A felmérés Albánia fővárosát, Tiranát hozta ki első helyen. Itt naponta átlagosan 9,5 órát süt a nap, és egy kétágyas szállodai szoba átlagosan 19 ezer forintba kerül. A második helyen Bali fővárosa, Denpasar végzett napi 8,6 napsütéses órával; egy kétágyas szállodai szoba átlagosan 20 ezer forint. A harmadik a dél-afrikai Johannesburg lett, ahol átlagosan napi 9,1 órát süt a nap, és egy tipikus kétágyas szállodai szoba 25 ezer forintba kerül.

A ciprusi Nicosiában átlagosan 33 ezer forintba kerül egy két fős szállás egy éjszakáraForrás: FrimuFilms/Shutterstock

Persze a lista az Egyesült Királyságban élők pénztárcájához van szabva, de azért tanulságos lehet a mi számunkra is. Meglepőnek találtuk például, hogy az indiai Panadzsi előtt szerepelt a kaliforniai Fresno a listán. Íme a teljes rangsor:

1. Tirana, Albánia – 19 ezer forint
2. Denpasar, Bali – 20 ezer forint
3. Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság – 27 ezer forint
4. Bukarest, Románia – 28 ezer forint
5. Nicosia, Ciprus – 33 ezer forint
6. Fresno, Kalifornia – 35 ezer forint
7. Kairó, Egyiptom – 35 ezer forint
8. Rodosz, Görögország – 37 ezer forint
9. Panadzsi, Goa, India – 37.5 ezer forint
10. Phuket, Thaiföld – 38 ezer forint

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek