Videó: Újra találkozott anyukájával a fáról lezuhant, síró lajhárbébi

Az alábbi videóban annak a szívmelengető pillanatnak lehetünk szemtanúi, amikor egy lajhárbébi újra találkozik az anyjával, miután véletlenül kiesett a karjai közül. A mentők sírva találtak rá a bajba jutott kölyökre Costa Rica egyik tengerpartján.

Az anya nem tudta, hol van a kölyke, és elkezdett visszamászni egy fa lombkoronájába. A Jaguar Mentőközpont (Jaguar Rescue Center) munkatársai elvitték a cuki kis lajhárt egy állatorvoshoz, hogy megvizsgálják. Miután megbizonyosodtak róla, hogy erős és egészséges, kidolgozták a tervet, hogyan jutassák vissza őt az anyának.

A májusi videófelvételen látható, amint a mentők óvatosan visszaadják a kis lajhárt az anya karjába. A Playa Chiquitán történt találkozás azóta elterjedt a neten, és több tízezer megtekintést gyűjtött a közösségi médiában.

A mentők rögzítették a kölyök sírását, és lejátszották a fa közelében, amelyre az anya felmászott. Ez gyorsan felkeltette az anyuka figyelmét, és visszament, hogy megkeresse a kicsinyét.

Egy bejegyzésben a Mentőközpont ezt írta: „Örömmel jelentjük, hogy újra egyesítettük ezt a háromujjú lajhár anyát és a kölykét. Minden alkalommal megolvasztja a szívünket, amikor szemtanúi lehetünk egy anyuka és a bébije találkozásának."

Hozzátették, hogy a mentőközpont néhány éve találta ki a hanglejátszós módszert, amit minden alkalommal alkalmaznak, ha hasonló szituációval találják szembe magukat – írja  a metro.co.uk.

A címlapkép illusztráció: Minke Wink/Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek