Videó: Lajhárral ütközött egy kisfiú a drótkötélpályán

Egy lusta lajhárba ütközött egy kisfiú, miközben egy drótkötélpályán csúszott le a Costa Rica-i Go Adventure Arenal Parkban – olvasható a Global News oldalán. A véletlen találkozásról kisfilm is készült, íme!

"Miközben csúsztam le, egyenesen szembe találtam magam egy lajhárral" – mondta nevetve a kisfiú. Szerencsére a lajhár és a gyermek sem sérült meg, de a videón jól látható, hogy az emlős felemeli és begörbíti az egyik kezét.

A Sloth Conservation Foundation szerint a lajhárok összegömbölyödve, felemelt kézzel, vagy „integető" mozdulattal fejezik ki a stresszt.

Azt nem tudni, hogy a lajhár hogyan mászott át a vezetékre és került közvetlenül a gyorsan közeledő kalandorok útjába, de a parktulajdonos szerint minden nagyon gyorsan történt. "Hét ember ment egyszerre a drótkötélpályára, akkor még a lajhár sehol nem volt, majd kb. 30 másodpercen belül valahogy ott termett a kábelen" – mondta Flavio Leiton Ramos, a park tulajdonosa.

Nem tudni, hogy a lajhár hogy kerülhetett a drótkötélpályára - illusztrációForrás: robertharding via AFP/Michael Nolan/Michael Nolan

Az volt a szerencse, hogy a kisfiú remekül kezelte a fékezőt, és mivel az idegenvezető is vele volt, gyorsan reagáltak a váratlan helyzetre. Ramos azt mondta, hogy körübelül 15 percébe telt, amíg a lajhárt biztonságban leszedték a kötélről, és a kisfiúnak lehetővé tették, hogy befejezze a siklást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek