Ha Bécs az úti célotok, még vigyetek FFP2-es maszkot!

Noha Ausztriában 2022. június 1-jétől – a kórházak és idősotthonok kivételével – már nem lesz kötelező a maszk viselése, az osztrák fővárosban a tömegközlekedési eszközökön, gyógyszertárakban és egészségügyi intézményekben június 1-je után is FFP2-es maszkot kell hordani – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodája sajtóanyagában.

Bécsben június 1-től továbbra is marad a maszkhasználat a tömegközlekedési eszközökön és a gyógyszertárakbanForrás: AFP/Alex Halada

„A járványnak még nincs vége. A maszkviselési kötelezettség bevált, az FFP2-es maszkok megvédenek a fertőzésektől – a koronavíruson túl is. Nekünk még mindig a lakosság egészsége a legfontosabb" – ezekkel a szavakkal indokolta Bécs polgármestere, Michael Ludwig, hogy néhány órával azután, hogy az osztrák kormány június 1-jével átmenetileg megszüntette a maszkviselési kötelezettséget, Bécs újra a szigorúbb utat választotta.

A piacokon és boltokban Bécsben sem lesz már kötelező a maszk június 1-je utánForrás: PID / Christian Fürthner

Az országos lazítás ellenére tehát Bécsben június 1-je után is kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a gyógyszertárakban, az orvosi rendelőkben valamint a kórházakban azoknak, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a betegekkel, illetve a látogatóknak. Fenntartják az otthon használatos gargalizálós PCR-teszteket biztosító „Alles gurgelt" tesztelési hálózatot is, és továbbra is arra bíztatják a lakosságot, hogy folyamatosan teszteljenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek