Bécsből újabb éjszakai vonatok indulnak Párizsba

Az európai vasúttársaságok mindent megtesznek azért, hogy a rövid és a közepes távolságú utakon versenyképesek legyenek a roppant környezetkárosító repülőgépekkel. A modern, 2-300 km/h sebességű gyorsvonatok már most jobb szolgáltatást nyújtanak két városközponti pályaudvar között, mint a repülők. A közepes távon az éjszakai járatok jelenthetik a győztes húzást - olvasható derstandard.at cikkében.

Az osztrák vasúttársaság éjszakai vonata - illusztrációForrás: silverfox999/shutterstock.com

Európa egyre több fővárosát kötik össze éjszakai járatok. Az ajánlatok sora most az osztrák államvasutak Bécs-Párizs járatával bővült, amely december 19-től hetenként háromszor robog majd a két város között az éjszakában. Az expressz 19:40-kor indul Bécsből és másnap reggel 9:42-kor fut be a Gare de l'Estre. Ha valaki nem kíván hálókorcsiban utazni (melynek ára 59,9 euró) szunyókálhat a kényelmes ülésen is 29,90 euróért. Az árakat jócskán le lehet faragni, ha - optimális esetben - 15 nappal az utazás előtt online foglaljuk le a jegyeket. A másik mód, ha gyakran utazunk az osztrák vasúttal, és van törzskártyánk. Akkor a kedvezmény akár 50%-os is lehet.

Érdemes az osztrák éjszakai vonatokról tájékozódni, mert sok helyre indulnak járatok, Zürichbe és Amszterdamba például naponta. Hamarosan lesz Graz-Budapest és Bécs-Bregenz-Frankfurt am Main út is, valamint belföldi Graz-Linz, St. Pölten-Bécs vonalak is megnövelt sűrűséggel.

A jegyfoglaláskor bőséges információkat találhatunk többek között arról, hogy a vonatszerelvényen hol található például bisztró, családi és/vagy csendes zóna, akadálymentesített rész, biciklitározó, Infópont és így tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek