Csehországban már átkelhetünk a világ leghosszabb gyalogos függőhídján

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy egy csehországi hegyi üdülőhelyen épül meg a világ leghosszabb gyalogos függőhídja. Pénteken már át is adták a hidat Dolní Moravában.

Most már sétálhatnak is a látogatók a Sky Bridge 721-en, a világ leghosszabb függő gyalogos hídjánForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Lukas Kabon

A Sky Bridge 721 nevű, 721 méter hosszú építmény 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két hegygerincet az északkelet-csehországi Kralicei-havasokban (Králicky Snezník), a lengyel határ közelében, egy 95 méter mély völgy fölött. A hídon egyszerre ötszázan tartózkodhatnak majd, de az első két hétben csak feleannyian. Biztonsági okokból a hidat lezárják, ha a szél erőssége eléri az óránkénti 135 kilométert.

Az 1,2 méter széles gyaloghíd csak egyik irányban járható, a kiinduló állomáshoz libegő viszi fel a látogatókat, akiknek előzetesen regisztrálniuk kell online.

A függőhíd két év alatt épült fel 200 millió koronából (3,1 milliárd forint). A cseh idegenforgalmi hivatal abban bízik, hogy az új nevezetesség turistákat vonz a világ minden sarkából és segít fellendíteni Csehország idegenforgalmát a pandémia okozta pangás után. A hosszúsági rekordot eddig a portugáliai Aroucában lévő, 516 méteres függőhíd tartotta, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek