Ezer szédületes lépést tehetünk ezen az új hídon, ami az égben lóg

A Sky Bridge 721 nevű híd számai az építmény hosszára utalnak, amelyek megelőzik az eddigi rekordert, az 516 méteres portugál Arouca hidat. Az új bajnok Prága és Ostrva között található, alig pár kilométerre a cseh-lengyel határtól, egy közkedvelt síterep közelében.

Forrás: zpravyzmoravy / Facebook.com

Az idők jele, hogy a híd nem csak szédületes élményt kínál, ahogyan 95 méter magasságban átível a Mlýnský patak völgyén, hanem okostelefon és internetkapcsolat birtokában bemutatja a hely történelmét és természeti értékeit is - írták a Zmoravy cikkében.

Az alacsonyabb hídfő 1 125 méter magasan van, az átkelés során tíz méterrel feljebb érjük el a másik oldalt. A környéknek amúgy nem ez lesz az első építészeti szenzációja, hiszen hozzá egészen közel, néhány perces sétára található egy másik különleges építmény, a Stezku v oblacích (Ösvény a felhőkben).

Ez utóbbi egy szabálytalan ellipszisekből álló szerpentin, amely 55 méter magasba vezet, és valóban a felhőkben ér véget. A helyieknek nem nagyon nyerte el a tetszését, de kétségtelen, hogy a fenti videón nagyon jól mutat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek