Ebben az országban nyit hamarosan a világ legnagyobb tulipánfesztiválja

Májusban több mint egymillió tulipán lepi el Kanada fővárosát, Ottawát. Ez egy gyönyörű hagyomány a helyiek kedvenc évszakában. A Kanadai Tulipánfesztivál 2022. május 13. és 23. között ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, és a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye – írja a matadornetwork.com. 

Ameddig a szem ellát, színes virágok borítják be a város parkjait, tereitForrás: Getty Images via AFP/2004 Getty Images/Don Mackinnon

A fesztivált 1953 óta tartják meg minden évben, azokra a kanadai katonákra emlékezve, akik Hollandia felszabadítása során estek el. Egy világhírű ottawai fotós, Malak Karsh javaslatára indult el a fesztivál, és az elmúlt 70 év során legendás eseménnyé nőtte ki magát.

A legnagyobb zenei fellépők között Alanis Morissette is megjelent a fesztivál koncertszínpadán. Olyan neves emberek tartottak előadást szimpóziumokon, mint Sir Ahmed Salman Rushdie író-költő és Jared Diamond, evolúcióbiológus, élettanprofesszor, a WWF környezetvédelmi civil szervezet amerikai igazgatója. Korábban pedig olyan fontos méltóságok is ellátogattak Ottawába az 1961-es tulipánszezon idején, mint John F. Kennedy elnök és Jacqueline Kennedy First Lady.

 A fesztivált nappal és éjszaka is felfedezhetik a látogatók, méghozzá 3 helyszínen. Az első a Commissioners Parkban lesz, ahol mindig elültetik a Hollandia által évente adományozott tulipánok nagy részét. Idén a sétány mentén 16 különleges virágtartót helyeznek ki, melyeket fekete lámpákkal világítanak meg, hogy a látogatók a beporzó méhek és pillangók szemével láthassák a virágokat.

A kanadai parlamenti épületek a Parlament-dombon, ahova szintén virágágyások közül tekinhetünkForrás: Image Source via AFP/Image Source/PERRY MASTROVITO/Perry Mastrovito

A második helyszín csak egy rövid távolságra van az elsőtől, mégpedig a Polgári Kórháznál (Civic Hospital), és végül érdemes bemenni a belvárosba is, hiszen tulipánok díszítik a Parlament-dombot és a közeli kormányzati épületeket is. Virágba borul például az ottawai városháza, a National War Memorial és a St. Andrew's Presbiterián templom is, ahol anno megkeresztelték Margriet holland hercegnőt. További információkat a fesztivál honlapján találhattok. 

Címalpfotó forrása: Canadian Tulip Festival - Festival canadien des tulipes/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek