Százhúszezer virágot számláló tulipános kert nyílt hazánkban

Megnyílt az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában – adta hírül az MTI.

Idén 120 000 tulipán várja a látogatókat a kertbenForrás: Facebook/TulipGarden Mórahalom

A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik. Mátrai Zoltán, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, négy évvel ezelőtt az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor 30 ezer tulipánhagymát elültetve. Jelenleg már 13 kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd, melyből egymilliót idén ültettek el. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kertekben várhatóan kétszázezer látogatót látnak majd vendégül.

A kertben virágokat is lehet szedni, és a befolyt összeget jótékony célra fordítjákForrás: Facebook/ TulipGarden Mórahalom

A kertben a virágok száma 50 ezerről 120 ezerre nőtt, a virágágyások mellett kialakított bemutatókertnek köszönhetően a látogatók már ötvenféle tulipánban, több fajta nárciszban, jácintban gyönyörködhetnek, emellett a kertben játszótér és egy teknősrezervátum is épült. Tavaly ötszáz tő bazsarózsát is elültettek, az idei tervek között pedig egy rozárium kialakítása szerepel, ahol 900 rózsa virágzik majd - közölte Major Zoltán, a kert vezetője. A virágszedéssel jótékony célt is támogatnak az ide látogatók, ugyanis minden szál virág árából 10 százalékot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a park.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek