Flamingó-pusztítást végzett egy róka a washingtoni állatkertben

Egy vadon élő róka a közeli Rock Creek Parkból 25 flamingót pusztított el, miután az északnyugat-washingtoni Nemzeti Állatkert egyik kifutójába beszabadult – olvasható a Washington Post oldalán. A létesítmény illetékesei elmondták, hogy a mészárlást hétfőn kora reggel fedezték fel. Az állatkertnek egy 74 fős flamingó állománya van, aminek a park madárháza ad otthont. Az ott segédkező munkatárs még a rókát is látta a rózsaszín madarak udvarán, körülötte pedig az elhullott példányokat.

Ezek közül a gyönyörű madarak közül pusztult el 25Forrás: Facebook/Smithsonian National Zoo

A róka megszökött, és valószínűleg egy baseball labda méretű lyukon keresztül furakodott át a flamingók élőhelyét körülvevő hálós kerítésen. Az állatkert tájékoztatása szerint a róka egy északi récét is elpusztított, három másik flamingót pedig megsebesített, őket az állatkert madárkórházában ápolják.

Az állatkert igazgatója szerint a pusztítás, amelyre az alkalmazott reggel 6:20 körül rátalált, „borzasztó látvány volt". Smith szerint az eset „az éjszakai órákban történhetett, amikor a rókák a legaktívabbak". Azt mondta, a munkások megtalálták az átrágott lyukat, de végül élő csapdákkal sem sikerült befogi a rókát.

A vad rókát később a Capitolium területén fogták el - A kép csak illusztrációForrás: Pixabay/Leuchtpunkt

A vadállatot végül a Capitolium területén fogták el. „Szívszorító veszteség ez számunkra és mindenkinek, aki törődik az állatainkkal" – mondta az igazgató. Az állatkerti flamingóállomány maradékát és a kacsákat is egy fedett, biztonságos helyre telepítették az eset után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek