Már a szíve is a helyén van a rióinál is nagyobb Krisztus szobornak

Még 2021 áprilisában írtunk arról, hogy egy része már elkészült annak a Krisztus-szobornak az alakjából, amit a dél-brazíliai Encantado kisváros 2019-ben kezdett építeni. A szobor végül a tervek szerint elkészült, és a híres rióinál is nagyobbra sikeredett. De ami még elképesztőbb, hogy a projekt 2 millió reálos (több mint 140 millió forint) költségét teljes egészében adományokból finanszírozták.

Brazília déli részén, Rio Grande do Sul államban lévő Encantado városban járunkForrás: MTI/EPA-EFE/Ricardo Rimoli

A Rio de Janeiro fölé magasodó szobor a talapzatával együtt „csak" 38 méter magas. Az új szobor a talapzatával együtt 43 méter magas, a fesztávolsága pedig eléri a 36 métert. Ez pedig azt jelenti, hogy immár ez a világ legnagyobb, kitárt karú Krisztus-szobra - olvasható a CNN.com/travel oldalán.

A város fölötti dombon a szakemberek már fel is állították a betonnal borított fémszerkezetet, de a helyszínt valamikor jövőre nyitják csak meg a nagyközönség előtt – mondta Nobison Gonzatti, a szobrot szponzoráló egyesület alelnöke.

A világ legnagyobb Krisztus-szobrának már csak a környékét kell befejezniForrás: MTI/EPA-EFE/Ricardo Rimoli

A szobor szíve már a helyén van. A kilátópontként működő nagy szívalakú ablakon keresztül csodás látváegy tárul majd a látogatók szeme elé. Ki lesz az első?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek