A mesebeli thai sziget, ahol megismerhetjük önmagunkat

Ko Phangan főleg azok számára érdekes célpont, akik érdeklődnek a spiritualitás, az önismeret és az egészséges életmód iránt, ugyanis ez a sziget a Thai-öböl lelke: itt lehet legkönnyebben tudást, tapasztalatot és élményt gyűjteni a thai emberek holisztikus életszemléletéről. Tóth Fruzsina, a Life.hu felelős szerkesztője megtapasztalta eme spirituális sziget hangulatát, itt a Travelo oldalán pedig adunk az élményeiből egy kis ízelítőt.

Ha Ko Phangan az úti célunk, akkor Ko Samui felé kell vennünk az irányt, ugyanis ez a sziget rendelkezik egyedül saját reptérrel, így oda Bangkokból közvetlen járattal 1,5 - 2 óra alatt el lehet jutni. Ko Phangan és Ko Tao azonban már csak komppal közelíthető meg, cserébe viszont gördülékeny az utazás. A hajók gyorsan váltják egymást, nem kell órákat ülni a kikötőben, a helyiek pedig nagyon segítőkészek. A menetidő nagyjából 30 perc, a viteldíj pedig kb. 2 ezer forintnak megfelelő helyi pénz. A beutazási szabályokról, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tudnivalókról itt olvashatsz bővebben.

Forrás: Elizabeth Gottwald / Unsplash

Ko Phangan lakossága a helyiek becslése szerint nagyjából 10 000 főre tehető, internetes leírások szerint 12-14 000, tehát a sziget hangulata igen családias. Vannak még számadatataim, de ezzel nem untatnék senkit, kivéve a kedvencemmel: Ko Phanganon összesen 1, azaz egy darab jelzőlámpa van. Szerintem ez csodálatos, ijesztő és vicces is egyben.

Sokkal kevésbé mainstream, mint Phuket, ami igencsak felkapott úti céllá vált az utóbbi években. Ko Phangan főleg azok számára érdekes célpont, akik érdeklődnek a spiritualitás, az önismeret és az egészséges életmód iránt, ugyanis ez a sziget a Thai-öböl lelke: itt lehet legkönnyebben tudást, tapasztalatot és élményt gyűjteni a thai emberek holisztikus életszemléletéről. Nem véletlen, hogy akik szeretnének kiszakadni a nyugati életvitel mókuskerekéből, vagy lehetőségük van távolról is dolgozni, azok ide utaznak.

Számos kisebb-nagyobb lifestyle-közösség található a szigeten, ahova utazóként érdemes csatlakozni. Ezeken a helyeken megtanítanak arra, hogyan bánj önmagaddal fizikai és lelki síkon is (vagy legalábbis megmutatják, hogyan kéne csinálni), és rengeteg olyan tudást, tapasztalatot gyűjthetsz, amelyeket magaddal vihetsz a "való életedbe". Én az Orion Healing Center működésébe és programkínálatába pillanthattam be, sőt, egy tengerparti jógaórán is részt vehettem egyik reggel.

Orion Healing CenterForrás: Tóth Fruzsina

Eleinte nem számítottam túl nagy durranásra. Úgy voltam vele, hogy rólam amúgy is lepereg minden, ami nyugalomra törekszik, hiszen a vibráló természetem nem viseli az ilyesmit. Ezek után nagyon megdöbbentem, amikor a jógaórát követő 15 perces meditációba belealudtam - és nem, nem azért, mert reggel volt, teljesen kipihentem érkeztem. Úgy éreztem, van ott valami azon a helyen, valami kollektív hangulatbuborék, ami mindenkire hatással van. Ezután kezdtem el jobban figyelni arra, hogy mivel is foglalkoznak ott.

Ilyen látvány is vár ránk a szigetenForrás: Tóth Fruzsina

Mint azt az Orion marketing vezetőjétől, Nadia Villaverdétől megtudtam, ebben a "táborban" megtanítanak a helyes táplálkozásra, a természetben fellelhető növényi alapanyagok értékeire, sőt, még arra is, hogyan készítsünk ezekből finom fogásokat. Részt vehetünk különböző képzéseken, ahol méregtelenítési eljárásokkal, különféle légzéstechnikákkal és meditációval ismerkedhetünk meg.

Megmutatják, hogyan teremthetjük meg magunkban a belső békét, ami önmagában nyilván nem elegendő a sikerhez, hiszen a befektetett munkára és időre is szükség van ...

de nekem nagyon szimpatikus volt, hogy a kezedbe adták a módszereket, amelyek között megtalálhattam a hozzám legközelebb állót.

Emellett rengeteg jóga és reiki tanfolyam közül választhatsz, akár hosszabb programokban is részt vehetsz, de arra is van lehetőség, hogy csak egy-egy órára csatlakozol be. Ezt megteheted úgy is, hogy nem a tábor területén bérelsz bungalót, hanem egy távolabbi apartmanból jársz át, és úgy is, hogy a tábor területén élsz.

Bérlemények alap- és luxus kivitelben is találhatókForrás: Tóth Fruzsina

A sziget ennek megfelelően arra rendezkedett be, hogy akár hónapokra is értékes kikapcsolódást biztosítson a vendégeknek. A repjegyek megvétele persze nem olcsó mulatság, ám ha már a szigeten vagy, a mindennapi élet finanszírozása nem olyan megterhelő.

Ha szeretnétek megtudni mennyiért lehet alapfelszereltségű és luxus apartmanokat bérelni a szigeten, vagy hogy az önismereti tréningek mellett milyen fesztiválok és bulihelyszínek várnak a látogatókra, akkor akkor kattintsatok át a Life.hu oldalára, ahol a teljes cikket megtaláljátok. A thaiföldi út első cikkét pedig itt olvashatjátok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek