Videó: A világ legrégebbi hoteljét egy család birtokolja már 52 generáción keresztül

A Nishiyama Onsen Keiunkan üdülőhely nem messze található Japán legmagasabb hegyétől, a Fudzsitól, és már 705 óta működik. A szállodát 52 generáció óta ugyanaz a család örökölte. A Guinness Rekordok Könyve hivatalosan is elismerte, hogy ez a világ legrégebbi, folyamatosan működő szállodája – olvasható a Travel and Leisure oldalán.  

Fujiwara Mahito 705-ben alapította a fogadót, és családja azóta is a vendéglátóipar szakértője. Bár a hotelt az évek során korszerűsítették és folyamatosan karbantartották, a fő látnivalók, nevezetesen a meleg források és a gyönyörű kilátás továbbra is a hely vonzereje maradt. Az évek során a történelmi szamurájoktól kezdve az A-listás hírességekig és politikusokig sok vendég szállt meg itt, a történelme és gyógyító vizei miatt. Keiunkan híres fürdőjének vizét közvetlenül meleg források táplálják, melyből a vendégek kúraszerűen szívesen fogyasztanak is. 

A szállodában 37 szoba található, melyek mindegyikét a hagyományos japán stílus szerint rendezték be. Az árak éjszakánként 408 USD-tól (kb 145 000 Forint) kezdődnek.
(A borítókép forrása: Facebook/International Hotel School)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek