Megszégyenítő videóüzenetekkel bombázza a légitársaságot egy ír férfi

Mindannyian ismerjük az érzést, mikor a reptéren a poggyász szalagnál várjuk, hogy a mi bőröndünk is megérkezzen – aztán mégse jön, mert kiderül, hogy elveszett. Elliot Sharod volt az egyik szerencsétlen utas, aki feleségével Helennel repült haza az Egyesült Királyságba a dél-afrikai esküvőjükről, de a csomagjaik nélkül – olvasható a CNN oldalán.

A külföldi esküvő csodás volt, egészen addig, míg hazafelé el nem vesztek a csomagok - A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / nadtochiy

A pár az esküvőt először 2020-ra foglalta le, mielőtt átütemezték volna 2021-re, közvetlenül a koronavírus-járvány egyik új variánsának megjelenése előtt. Az álmuk végre teljesült, de nem sejtették, hogy a hazautazáskor gondjaik lesznek a csomagokkal. 

Hazafelé három poggyászuk útját kellett ellenőrizni: Johannesburgból Abu Dhabiba; Abu Dhabiból Frankfurtba; és Frankfurtból Dublinba. A foglalás az Etihad légitársaságnál történt, amely közvetlen Abu Dhabi és Dublin között közlekedett, de a járvány miatt a járatot törölték és a légitársaság a párnak átfoglalta a jegyeket az Aer Lingus légitársasághoz. Amikor a pár Dublinba ért, a csomagjaik nem kerültek elő.

Szerencsére Elliotnak volt egy titkos fegyvere: a nyomkövető. Három nyomkövetőt vásárolt, amelyek Bluetooth-on keresztül követési riasztást adnak ki, és mindegyik bőröndben elrejtett egyet. „Azért tettem, mert az útvonalunk meglehetősen komplex volt – több repülőteren utaztunk át" – mondta. 

Elliot és Helen valós időben, megkönnyebbülten nézték, ahogy csomagjaik megérkeznek Frankfurtba. Csak egy probléma volt– amikor újra ellenőrizték, látták, hogy csomagjaikat nem rakták fel a Frankfurtból Dublinba tartó gépre. Az Aer Lingus munkatársai azt mondták, hogy a csomagokat később elszállítják a pár lakcímére, és valóban így is lett, másnap este 10 órakor futár érkezett. Az egyetlen probléma az volt, hogy a három táska helyett, csak kettő érkezett meg. 

A harmadik – Helen bőröndje, amelyben a ruhái, személyes tárgyai, az esküvői képeslapok, jegyzetek voltak – a nyomkövető szerint egy másik címre mentek. A pár ismételten elkezdte hívogatni, e-maileket küldeni a légitársaságnak és a kijelölt futárszolgálatának, de sehonnan sem kaptak választ. Így Elliot úgy határozott, hogy videókat rögzít a légitársaság számára, és közzéteszi azokat a közösségi médiában. A férfi azt mondta, ha "csak úgy tudom felkelteni a figyelmüket, ha megnevezem és megszégyenítem őket, akkor ezt kell tennem."

A nyomkövető szerint négy nappal azután, hogy a csomag eltűnt, két utat tett meg – mindkettőt néhány háztömbnyire egymástól, de azóta meg sem mozdult. A két cég egyáltalán nem reagál, Elliot pedig egyre mérgesebb, és már a rendőrségen is bejelentette az esetet, mivel a csomag immár lopottnak minősül. 

A borítókép illusztráció, forrása: Pixabay/SpencerWing

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek