Túl sok szuvenírt vásárolt? Ezzel a kütyüvel máris kisebb helyet foglal a bőröndben

Nem csak a gyakorlatlan, első repülőútjukra vállalkozó utazók fogják értékelni azt a kis kütyüt, amely bár nem csökkenti a gépre feladott poggyászunk súlyát, de segít abban, hogy minél több cuccunk elférhessen benne.

Az angol package, mint csomag és a porszívózásra utaló vacuum kifejezésekből születő Pacum neve ugyanis egyet jelent egy kis kézi vákumpumpával, amely gyakorlatilag kiszivattyúzza a felesleges levegőt a bőrönd tartalmából. Pont úgy, ahogyan ma már helytakarékosságból a téli vagy nyári ruhakészletünket is tárolhatjuk egy olyan zsákban, amelyből porszívóval szippantjuk ki a levegőt, hogy a zsák térfogata minél kisebb legyen, és minél kevesebb helyet foglaljon mondjuk az ágynemű tartónkban.

Forrás: Pacum / Kickstarter

Ez a Pacum kütyü azonban nemcsak a legkisebb porszívónál, de még egy mobiltelefonnál is apróbb, így nem foglal helyet utazásnál; a jelenleg a piacon kapható társainál pedig négyszer gyorsabban működik: egyetlen perc alatt zsugorítja felére a ruhás tasakot. Persze, ha nem szupergyors funkció alatt akarjuk használni, tud lassabban, energiatakarékos üzemmódban is működni. Ha pedig minden felesleges levegőt kiszipákolt a nejlonból, automatikusan leáll – írja cikkében a Geeky Gadget.

Forrás: CHRIS HUNG/Pacum

Ugyanakkor ez a telefonról is feltölthető eszköz pumpaként is működik: a gyerek úszógumijától kezdve a vízpartra cipelt gumimatracon át a kosárlabdáig, gyakorlatilag bármit képes felfújni. A mini utazós pumpába oltott levegőszívónak egyelőre csak prototípusai léteznek, de a Kickstarter közösségi finanszírozós oldalon néhány napja egy kampányt is futtatnak, ahol a termékfejlesztők által kért összegnek már a négyszerese is összegyűlt a kalapozásból, de az első megrendelők még mindig 33 dollárért (~9300 forintért) juthatnak hozzá piros, fekete vagy fehér színben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek