Nyári úti célok, amiket idén érdemes lesz felkeresni

Az elmúlt években bizony elég nehéz volt felmérni mely városok lesznek a felkapott úti célok, főleg úgy, hogy utazás sem nagyon volt a megszokott formájában. De az Euromonitor kutatói, akik évről évre összeállítják azt a rangsort, ami az utazók számára leghívogatóbb városokat listázza, 2022-ben is megalkotott egy tisztességes összesítést.

Párizs különösen jól szerepelt a turisztikai attrakciók és az infrastruktúra kategóriábanForrás: David Mark/Pixabay

A cégnek nem volt könnyű dolga, de a korábbi fő kategória, vagyis a beutazók száma helyett most hat más jellemzőre összpontosított: a turisztikai infrastruktúrát, a turizmuspolitikát és a város vonzerejét, az egészséget és biztonságot, a fenntarthatóságot, a gazdasági- és üzleti teljesítményt, valamint a turisztikai attrakciókat vette alapul - olvasható a TimeOut összefoglalójában.

Ezek alapján vajon ki végzett az első helyen 2022-ben? Hát persze hogy Párizs, amely különösen jól szerepelt a turisztikai attrakciók és az infrastruktúra kategóriában. Bár kicsit klisésnek hangzik, hogy megint Párizsé az első hely, de nagyon sok utazó még nem járt a szerelem városában, és bizony egyre kíváncsiabbak rá.

Barcelona"Forrás: Kristina Spisakova/Pixabay"
A 10-es lista pedig a következőképpen alakult:
1. Párizs
2. Dubai
3. Amszterdam
4. Madrid
5. Róma
6. Berlin
7. New York
8. London
9. München
10. Barcelona

A következő a sorban Dubaj lett, ami szintén nem túl nagy meglepetés, hiszen 2020-ban amolyan menedékhellyé vált, 2022-ben pedig a Dubai Expo miatt egyre többen ismerték meg. A harmadik helyet Amszterdam tudhatja magáénak, annak ellenére, hogy az elmúlt évben több intézkedést is bevezetett a túlzott turizmus ellen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek