A férfi, aki megrajzolta Izlandot

Talán egyszerűbb lett volna, ha csak fotókon mutatja be az Atlanti-óceán északi részén elterülő szigetet. Nagy Gábor idegenvezető mégsem ezt az utat választotta. Színes ceruzák után nyúlt és rajzolt egy úti könyvet. 

Lassan 25 éve már, hogy Európát járja az idegenvezető, fényképész és földrajz tanár, Nagy Gábor. Nehezen döntötte el, hogy milyen pályát is válasszon, végül a kereskedelmi szakközépiskola után fényképész iskola következett, mert ez is érdekelte, majd földrajztanári diplomát szerzett. De ami mindezt egy látásmódba és egy életre szóló hivatásba ötvözte, az nem más volt, mint az idegenvezetés. 

Nagy Gábor az utazás, a fényképezés és a rajzolás szerelmeseForrás: Metropol

Útjai során Gábor rengeteget fényképezett, de a hosszú utazások közepette szívesen is rajzolt. Egy Milánóban vásárolt színesceruza készlet és egy minőségi rajztömb alapozta meg új hobbiját, ettől kezdve rajzokkal is kiegészítette élménybeszámolóit. A pandémia ideje alatt pedig az emlékeiből rajzolgatott, így született meg egy igazán izgalmas könyv Izland világáról. S hogy miért éppen ezt az országot választotta? A vele készült interjúból - megannyi Izlandról szóló érdekesség mellett - ez is kiderül a Metropol ezen a linken elérhető cikkéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek