Szívbemarkoló rövidfilmben kel életre az óceánokban úszó szemét

  Halrajként úsznak az eldobott papucsok a vízben, az aljnövényzet műanyag szívószálakból és evőeszközökből áll, az autógumi angolnaként kanyarog a vízben – ezekhez hasonló hátborzongató képeket láthatunk Pascal Schelbli animációs filmjében.

  A Beauty, azaz Szépség című rövidfilm egy víz alatti utazásra hívja a nézőket, amelyben "az aggodalmak és félelmek a szennyezett kék tenger rejtélyes mélységében oldódnak fel". Schelbli szándéka az volt, hogy a környezettudatosság és az aktivizmus fontos üzenetét közvetítse anélkül, hogy a megszokott képeket alkalmazná.

  Ahelyett, hogy műanyag zacskókkal teli gyomrokat ábrázolna, a művész elképzelte, mi lenne, ha a műanyag beépülne a tengeri életbe. A disztópikus képekben így az élőlényeket veszélyeztető szemét válik a tenger élővilágává. "A Szépség egy költői utazás az óceánokban, amelyek egyszerre lenyűgözőek és szennyezettek" – mondja Schelbli a Designboom cikke szerint. "Végül felébredünk, és rájövünk, hogy változtatnunk kell valamin."

  Pascal Schelbli: Beautyscreenshot/https://vimeo.com/525453396
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek