A kerti wc-ben támadt egy medve egy nőre Alaszkában

Mint Shannon Stevens esete bizonyítja, a Chilkat-tónál nem a legbiztonságosabbak a kerti wc-k. A nő hétvégi kiránduláson volt és egy jurtában szállt meg testvérével, Erikkel, és annak barátnőjével, amikor a baleset történt. Aznap este a víkendezők kolbászt sütöttek nyílt lángon, vélhetően annak az illata csábította oda a ragadozót, ám nem a kolbászt találta meg.

Fekete medve - illusztrációForrás: ArtTower/pixabay.com

Miss Stevens egy ponton kiment a mosdóba, de mint mondta, alighogy leült, hirtelen harapást érzett a fenekén. Nagyot sikoltott, mire a bátyja ott termett egy fejlámpával. A nő addigra kimenekült az árnyékszékből, a medve viszont időközben bement, mint a lámpa fényénél meglátták. Azonnal a jurtába futottak, és úgy döntöttek, hogy egészen addig nem is jönnek ki, amíg nem világosodik. Ez jó döntésnek bizonyult, mert másnap reggel medvenyomokat láttak nemcsak a mellékhelyiség, de a tűz körül is.

Carl Koch, az Alaszkai Hal- és Vadtudományi központ biológusa szerint az állat egy fekete medve volt. Mint hozzátette, valószínűleg Stevens az egyetlen ember, akivel valaha is ilyesmi történt. "Persze, az évek során, biztos megestek furcsa dolgok más emberekkel is, de az, hogy februárban valakit egy kerti wc-n medve támadjon meg - ez elég ritka. A nő elmondta, legközelebb a nézz körül, mielőtt leülsz elvét fogja követni - derül ki a bbc.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek