Ez a kastély 900 év után először nyitja ki kapuit

 A jövő hónapban nyitja meg kapuit az a walesi történelmi kastély Hay-on-Wye városban, amelyet építése óta nem nyitottak meg a nagyközönség számára – olvasható a BBC oldalán. Jelenleg is folynak a munkálatok a Hay-kastély helyreállításán, melynek 900 éves története során először nyit meg 2022 májusában a nagyközönség előtt.

A kastélyt Lord William de Braose építtette a 12. század végén. A következő században az épületet kifosztották, amit III. Henrik építtetett újjá. A jelenleg is zajló munkálatok 2018 júniusában kezdődtek, amelynek során helyreállították a legfelső emeleti galériát, amelyet kiállítótérként látogathatnak a turisták, valamint a kastély tetőteraszát, ahonnan kilátás nyílik a Wye-völgyre. Létrehoztak egy teret amely oktatási műhelyként funkcionál, és egy új előcsarnokot és kávézót is, ami az egykori kocsiszín és a konyha helyszínein üzemel. 

A kastélyt 900 év után nyitják meg a nagyközönség előtt.Forrás: Facebook/Hay Castle Trust

"Azt hiszem, az emberek érthető módon nagyon izgatottak, mert feltámasztottuk ezt a nagyszerű épületet, a lehetőségek végtelenek, de minden tevékenységünk középpontjában a közösség építése és összehozása áll" – mondta a kastély üzemeltetője. Hozzátette: "Az ősi kövek és a kivételes asztalosmunkák mind szépek és különlegesek, de a látogatók fogják életben tartani ezt a helyet." 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek