A holland királyi család a kastélyában szállásolja el a háború elől menekülőket

Az orosz-ukrán háború kezdete óta több mint 3,6 millióan menekültek el Ukrajnából az ENSZ legfrissebb adatai szerint. Csodálatra méltó, mennyien ajánlották fel az otthonukat Európa-szerte, hogy szállást biztosítsanak a menekülni kényszerülőknek. Egyesek azonban határozottan többet tudnak tenni e téren, mint mások, mert mondjuk több ingatlan van a birtokukban.

Így fest a mesés Het Oude Loo egy napfényes tavaszi naponForrás: Foto Para Ti/Shutterstock

Ilyenek a holland királyi család tagjai is, akik felismerték a felelősségüket. Willem-Alexander holland király és Máxima királyné ugyanis bejelentette, hogy megnyitják az apeldoorni Het Loo palota birtokán elhelyezkedő egyik kastélyukat nyolc menekült család számára, tudtuk meg a Time Outtól.

Az Amszterdamtól körülbelül egy órás vonatútra lévő Het Loo palotát vidéki kastélyként és vendégek fogadására használja a királyi család. Ez egy hatalmas épület, amelyet a méretei miatt Hollandia Versailles-jának is szoktak nevezni. De nem ebben a palotában, hanem az ugyanezen a birtokon lévő kisebb kastélyban, a 15. századi Het Oude Looban szállásolják majd el a menekülteket.

A Het Oude Loo nem a legnagyobb kastély a környéken, nagyjából 30-an férnek el benne, de még így is nagyon különleges hely. A nemzeti örökség részét képező palotát romantikus vizesárok veszi körül, kerek saroktornyok és vörös téglás homlokzatok jellemzik. Csodálatos kert terül el körülötte, amelyben szobrok, tavak és egy növénylabirintus teremtenek filmbe illő hangulatot.

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan választják ki azt a szerencsés nyolc családot, akik megszállhatnak itt, illetve arról sem, hogy meddig maradhatnak. A kastély felajánlása mindenestre nagylelkű dolog, és jó példaként szolgálhat a tehetősebbek számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek