Két év után újra látogatható az Egyesült Államok Capitoliuma

Az Egyesült Államok Capitoliuma március 28. hétfőn újra megnyílik a nagyközönség előtt, ahol korlátozott számú, előzetesen bejelentkezett csoportok számára tartanak vezetett túrákat – közölték a kongresszusi tisztviselők, két évvel azután, hogy a koronavírus-járvány miatt az ilyen látogatásokat be kellett fejezni – olvasható a Travel Weekly oldalán.

A Capitoliumot első körben csak a kisebb csoportok előtt nyitják megForrás: Pixabay/10302144

A tisztviselők elmondták, hogy a nyitás szakaszosan történik: hétfőtől az iskolai csoportok és más, legfeljebb 15 fős csoportok számára, amelyeket a törvényhozók vagy segítőik vezetnek. A kongresszusi irodák hetente csupán egy látogatást engedélyeznek az érdeklődők számára.

A Capitol Látogatóközpontban különböző kiállítások és egy étterem is található, és ezek az egységek is  – korlátozott számban – megnyílnak a nagyközönség előtt is, várhatóan május 30-tól – közölték a tisztviselők.

Normál időkben a Capitoliumot évente körülbelül 3 millió ember látogatja. 

Szerdán jelentették be a koronavírus-járványra vonatkozó korlátozások enyhítését is Washington DC-ben, és mivel az omikron variáns hulláma is csökkenésnek indult, egyre több olyan intézkedést hoznak, amellyekkel visszatérhetnek a körbban megszokott életükhöz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek