Ez a kis amerikai város fizet a távmunkásoknak, akik odaköltöznek

A Mississippi államban található Natchez városa 6000 dolláros (körülbelül 1 millió 800 ezer forintos) juttatással szeretne új lakosokat vonzani a Shift South névre keresztelt program keretében, melyre maximum 30 embert várnak - adja hírül a lonelyplanet.com.

Natchez utcáit ehhez hasonló házak tarkítjákForrás: commons.wikimedia.org

Persze, azért a jelentkezésnek feltételei is vannak, a leendő lakosoknak például legalább 150 000 dollár (körülbelül 45 millió forint) értékben kell itt házat vásárolniuk, és legalább egy évig itt is kell élniük. Cserébe előlegként 2500 dollárt kapnak a költözés költségeire, majd havonta 300 dollárt, összesen 12 hónapig. A város megélhetési költségei ugyanakkor alacsonyabbak az amerikai átlagnál, egy tipikus ingatlan ára itt körülbelül 100 000 dollár, szemben az országos átlaggal, ami 214,800 dollár.

Natchez a Mississippi-folyó mentén található legrégebbi város (még New Orleans-t is megelőzi két évvel), és olyan történelmi helyszínek találhatók itt, mint a Forks of the Road, az egykori rabszolgapiac, a St. Mary's Bazilika, a Natchezi Nemzeti Történeti Park és Natchezi Indiánok Falva, de természeti látnivalókból sincs hiány: tavak, erdők és vadon veszik körül, számtalan túrázási és kerékpáros lehetőséget rejt, különösen a festői Natchez Trace Parkway mentén.

Az elmúlt években a belváros is újjáéledt, új üzletek, kávézók és éttermek, borozók és cukrászdák létesültek. Hétvégenként gyakori az élő zene, elsősorban a blues dallamaival. Az egyik legnépszerűbb bárja, a Under the Hill Saloon pedig egy irodalomtörténeti érdekességgel is büszkélkedhet: ez volt Samuel Clemens, vagyis Mark Twain egyik kedvenc helye. A program részletei itt találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek