Impozáns logó: Ikonikus műemlékek rajzaiban rejtőznek a városnevek

Paris, a francia főváros angol nyelvű változatának betűi Eiffel-tornyot formáznak, az Athens szó betűi a Parthenónt, Istanbul pedig a város egyik leghíresebb mecsetjét rajzolja meg. Mohamed Al-Jaadaby jemeni grafikus egy logósorozatot készített, amelyben ikonikus műemlékek a minimalista rajzai magukban rejtik a városok neveit is – olvasható a My Modern Met oldalán.

A grafikus minden egyes karaktert úgy manipulál, hogy illeszkedjen az adott város legismertebb építészeti emlékézhez. Athén esetében például az Athens szó minden betűjét a Parthenón leegyszerűsített rajzára illesztette, úgy, hogy a betűk szárai a híres ókori görög templomot tartó oszlopokat keretezik. Hasonlóképpen járt el Isztambul esetében is, ahol egyes betűket hosszú minaretekké terjesztett ki, míg a „b" betű felső nyúlványa félkör alakúra hajlik, éppúgy, mint Törökország legnagyobb mecsete, a Çamlıca kupolája.

Érdekes módon a nézőnek nem tart sokáig, hogy felismerje az építészeti szerkezetben álcázott nevet. Al-Jaadaby elegánsan integrálja a karaktereket a minimalista dizájnba, amelyet a fekete-fehér paletta még letisztultabbá tesz. Ha valaki figyelmesen megnézi a hátteret, egy fényképet is láthat arról az épületről, amelyről a grafika készült. A grafikus a közösségi oldalán lépésről-lépésre megmutatja, hogyan készülnek alkotásai.

A címlapkép forrása: RiZeLLi/Pixabay

(A borítókép csak illusztráció: AFP/OnlyFrance)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek