Az olasz palazzok eleganciáját idézi Horvátország új tengerparti butikhotele

Az egykori neoreneszánsz velencei paloták stílusában kialakított épületben nyílik butikhotel március 25-én Horvátország történelmi és tengerparti városában, Novigradban – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

A telek egykori tulajdonosa, a velencei származású Giovanni Rainis a 20. század fordulóján épített saját villát ezen a helyen. Az eredeti épület már nem létezik, de a horvát Atellior építészeti stúdiónak köszönhetően most rekonstruálták a villát, amit kibővítettek, és luxus butikhotellé alakítottak át. A Palazzo Rainis szállodának két szárnya van, az egyik klasszikus, a másik pedig modern stílusú. Összesen 16 vendégszoba található az épületben, a medencére néző modern melléképületek mellet találhatóak standard kétágyas és tengerre néző lakosztályok is. A szobák az olasz antik luxus és az újhullámos modernitás tökéletes keverékei. Hagyományos halszálkás parketta, plüss bársony ülőgarnitúrák, stílusos fekete-fehér, geometrikus mintával kirakott padlójú, merész, fűzöld fürdőszobák jellemzik a szálló belső kialakítását. 

Az luxus butikhotelben egy horvát és isztriai borokra és szeszes italokra specializálódott bár, étterem, valamint szauna, gőzfürdő, edzőterem és egy szabadtéri medence került kialakításra. A Palazzo Rainis-ben egy éjszaka 310 dollártól (kb 101 000 Ft) foglalható. 

A szálloda a Novigradi kikötő mentén található, mindössze 15 perces sétára az óváros vörös tetejű épületeitől. Novigrad egy kis város az isztriai régióban, Horvátország északi partján, amely történelmi halászfalvairól és tenger gyümölcsei ételeiről ismert. A városban található a gazdag Rigo család 1760-ban épült palotája és számos barokk-klasszicista templom is. 

A hotel nem messze található a történelmi Novigrad belvárosátólForrás: Pixabay/NataHorvat
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek