Horvátország még nem lélegezhet fel, meghosszabbították a korlátozásokat

Horvátország sajnos még mindig nincs kint teljesen a gödörből. Az ország belügyminisztere, és a válságstáb vezetője február 28-án jelentette be, hogy néhány kivétellel további egy hónapra meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseket: az enyhítések a nyilvános összejövetelekre és egyes területeken a védettségi igazolások használatának eltörlésére vonatkoznak.

Békeidőben Rovinj a magyarok utazók egyik kedvenc úti célja - illusztrációForrás: Lars Hoffmann/Pixabay

Kiemelte még azt is, hogy továbbra is kötelező maszkot viselni a közösségi járműveken, az üzletek rövidített nyitvatartása is marad a régiben és a határátlépésre vonatkozó szabályok sem változnak.

Március 1-jétől ugyanakkor nyilvános rendezvényeken, ha azt szabad téren rendezik meg, akkor a korábbi 50 helyett százan vehetnek részt rajta. Zárt térben 25 helyett pedig 50 főben határozzák meg a jelenlévők számát. 

A sporteseményeken zárt térben továbbra is Covid-igazolvánnyal lehet csak részt venni, és a maszk viselése is kötelező. A szabadtéri versenyeken is kötelező a Covid-igazolvány, de ott nem kell maszkot viselni. A benti nézőtereknek legfeljebb az 50 százalékát lehet kihasználni, a kintieknél nem szabtak létszámhatárt - olvasható az MTI összefogalójában.

Az elmúlt 24 órában 198 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 39-en hunytak el. Kórházban 1363 beteget ápolnak, közülük 98-an szorulnak lélegeztetőgépre. A csaknem négymillió lakosú Horvátországban eddig 2 306 572-en kaptak védőoltást, közülük 2 229 537-en már a második adagot is beadatták maguknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek