Az olasz Alpokból a francia riviérára visz el a “csodák vasútja”

Vannak olyan vasútvonalak a világon, ahova vétek lenne könyvet vinni, mert a kilátás annyira varázslatos, hogy bármilyen történetet felülmúl. Havas hegycsúcsokkal, fenséges viaduktokkal, több kilométeres alagutakkal tűzdelt tájakra gondolunk. Ilyen a "csodák vasútjaként" (Ferrovia delle Meraviglie) ismert útvonal, mely az olasz Alpokból indul és a francia riviéra érintetlen strandjainál ér véget.

Alagutakon és viaduktokon halad végig a csodák vasútja Cuneo és Nizza között – a kép illusztráció)Forrás: Il_Dab/Shutterstock

A Cuneoból induló vonat három órával később ér Nizzába, és a táj állítólag annyira gyönyörű, hogy a FAI (Fondo per l'Ambiente Italiano) nevű olasz örökségvédelmi szervezet az ország egyik „legértékesebb" tájának nevezte. Nemcsak hogy lenyűgöző természeti tájakat látunk az ablakból, de fenséges viaduktokon, hidakon is áthalad a vagonunk, írja a Time Out nevű brit magazin.

Nizza varázslatos partjáig juthatunk el - illuzósztrációForrás: Shutterstock.com / Fishman64

Egy útmutató is van a fedélzeten, amely bemutatja a látnivalókat a 6 kilométer hosszú alagúttól a francia-olasz határon fekvő Sospel festői falujáig. A vonalat 2020 októberében viharkárok miatt le kellett zárni, de múlt decemberben újranyitották. A jegy 26 euró, azaz 9,747 forint, amelyet Trenitalia oldalán foglalhatjuk le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek