Egész Szicíliát bejárhatjuk ezen az új vasútvonalon

Aki már évek óta dédelgeti magában az álmot, hogy egyszer bejárja Szicília minden zugát, annak most van egy jó hírünk. Nemrég megnyílt egy vadonatúj vasútvonal, amely Szicília legtávolabbi (és legszebb) sarkait köti össze egymással. Így egy út alatt láthatjuk a sziget gyönyörű strandjait, festői hegyláncait és megkóstolhatjuk egyedi ételeit is.

PalermoForrás: Giuseppe Buccola/Pixabay

A Frecciabianca útvonal a fővárost, Palermót köti össze a második legnagyobb várossal, Cataniával. A vonal a sziget viszonylag turistáktól mentes központi részén keresztül húzódik, megállva Caltanissettában és Ennában is. Az utazás a tengerparton ér véget, közvetlenül a kikötő mellett, ahonnan szárnyashajóval juthatunk ki a szárazföldre, innen pedig már közvetlen járatokkal Nápolyba, Rómába, Bolognába és Milánóba - írták a TimeOut.com oldalán.

Ez az utazás még nem nagy sebességű vonatokkal történik, de talán ez is hozzájárul a bájához. Jelenleg körülbelül három órás az út, de tervben van, hogy a fejlesztésék végére, 2024-re két óra alatt meg lehessen tenni a távot.

Ha tehát Szicília a mindenünk, és szívesen felfedeznénk vonaton zötykölődve, akkor az ItaliaRail weboldalán körül is nézhetünk a jegyek és indulási időpontok tekintetében. Palermo Centrale és Catania Centrale között jelenleg 18 eurótól lehet jegyet foglalni a 3 óra 7-9 perces utakra, melyeket lassúbb vonatok szolgálnak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek