A két gyereket 4 hétre elnyelte az Amazonas-medence, most visszaadta őket

Két fiatal bennszülött fiú, a nyolc és hat éves Glauco és Gleison Ferreira február 18-án tévedtek el a brazíliai Amazonas-medencében, amikor kis madarakat kerestek a dzsungelben, Manicoré közelében. A gyerekeket négy teljes hétre elnyelte a vidék, és egészen március 17-ig meg is tartotta őket magának.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / Fotos593

Végül egy helyi favágó talált rájuk, miután az egyik fiú meghallotta a favágás hangját és kiabálni kezdett. A férfi a kiabálást követve jutott el a gyerekekhez, akiket teljesen kimerülve és lefogyva, egy fa tövében a földön fekve talált meg.

Miután a fiúk februárban eltűntek, több száz lakos hetekig kereste őket. De az esős évaszkban, amikor a dzsungelben egyébként is nehezen lehet mozogni és tájékozódni, nem sikerült rájuk találni. A segélyszolgálatok február 24-én úgy döntöttek, hogy leállítják a keresést, de a helyiek nem adták fel, és tovább folytatták a kutatást – írta a BBC.com cikke az Amazônia Real helyi lap tudósítása alapján.

A gyerekek végül a Lago Capana nevű védett rezervátumban bukkantak fel, 6 kilométerre Palmeira falutól, onnan ahol a szüleikkel élnek. A helyi média szerint a két fiú azt mondta a szüleiknek, hogy semmit sem ettek, amíg elvesztek, és csak esővizet ittak. Az orvosok szerint nagyon alultápláltak voltak, de a megfelelő kezelés után teljesen rendbe jönnek majd.

Nem ez az első alkalom

2021 januárjában Antonio Sena, egy balesetet szenvedett pilóta 36 napot töltött elveszve a brazil Amazonas egyik legtávolabbi részén, de ő is sikeresen hazatérhetett.

Egy 18 éves fiatal bennszülött fiú azonban nem élte túl a találkozást a természettel. 2008-ban 50 napra tűnt el az esőerdő egy kevésbé ismert részén. Bár megtalálták, de az életét már nem tudták megmenteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek