Kenguru támadt egy kislányra a házuk teraszán

Kórházba szállítottak egy hároméves kislányt, miután fejsérüléseket szenvedett egy kengurutámadás során Új-Dél-Wales északi részén, Ausztráliában – olvasható a The Guaridan oldalán.

Tegnap délután Armidale város egyik otthonába riasztották az ausztrál mentőcsapatot. A beszámolók szerint a kenguru feljutott az ingatlan hátsó verandájára, ahol a gyerek éppen játszott. A kislány jelentős sérüléseket szenvedett a fején, a hátán és a karján. A mentők elmondása szerint sokkot is kapott. 

A kengurutámadás az utóbbi időben gyakran előfordul Ausztráliában

A kép csak illusztráció
Forrás: Pixabay/pen_ash

„Ez az eset mindenkit emlékeztessen arra, hogy milyen kiszámíthatatlanok lehetnek a vadon élő állatok" – mondta Brian Lakin, az NSW Ambulance munkatársa. A kislány sérüléseit a mentők otthon látták el, majd mentőhelikopterrel a Newcastle-i John Hunter kórházba szállították.

A héten egyébként ez már a második kengurutámadás volt. Az NSW hírei szerint a 14 éves Jemimát biciklizés közben támadta meg egy kenguru. Az állat hirtelen bukkant elő a fák közül, majd ledobta a lányt a biciklijéről. Jemimát törésekkel szállították kórházba. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek