Megvásároltak egy karibi szigetet, majd megalapították a saját országukat

Marshall Mayer és társai 2018-ban indították el a "Várásoljunk egy szigetet" projektet, ami annyira jól sikerült, hogy nemcsak hogy megvettek egy karib-tengeri szigetet, hanem meg is alapították rajta a saját országukat, a Principality of Islandiát – olvasható a CNN oldalán.

A társaság körülnézett az eladó szigetek piacán, és a Coffee Caye tetszett meg nekiForrás: Facebook/ Let's Buy An Island

Az ötlet már évekkel korábban megfogalmazódott bennük, de törekvéseik csak 2019 decemberére váltak valósággá. A baráti társaság közösségi finanszírozásból több mint 250 000 dollárt (86,5 millió forint) gyűjtött össze, ami elég volt arra, hogy megvásároljanak egy 1,2 hektáros lakatlan szigetet, a Belize partjainál lévő Coffe Caye-t. Mayernek és társainak azonban sokkal ambiciózusabb tervei voltak, és elhatározták, hogy nemzetépítő projektbe kezdenek. 

A szigeten megalapították a Principality of Islandiát, aminek már saját himnusza és kormánya is van; állításuk szerint olyan közel állnak egy valódi ország képéhez, hogy tulajdonképpen már csak hadseregük és haditengerészetük nincs. Terveik között szerepel a saját útlevél kibocsátása is. A nemzetközi közösség egyelőre nem ismerte el a nemrégiben megalapított ország függetlenségét, így az még Belize fennhatósága alatt áll. 

A szigetnek már saját himnusza és kormánya is van, bár még Belize fennhatósága alatt állForrás: Facebook/ Let's Buy an Island

Azóta már számos befektető és érdeklődő turista érkezett a világ első közösségi finanszírozású szigetére, de a végső cél, hogy minél több hivatalos állampolgára legyen a Pirncipality of Islandiának. Aki részesedést szeretne vásárolni a szigetből, annak 3250 dollárral (több 1 millió forint) kell beszállnia, eddig közel 100 részvényt adtak el, de ez a szám azóta is folyamatosan növekszik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek