Ön is a királya lehet ennek a kis angliai szigetnek

 Az Egyesült Királyság elindította a világ egyik legszokatlanabb felvételi eljárását, amely során egy személyben igyekeznek megtalálni a kis északnyugat-angliai sziget új uralkodóját és a helyi kocsma új menedzserét – olvasható a The Guardian oldalán.

A Piel sziget csak hajóval közelíthető megForrás: Shutterstock/Ercesuzan

A szinte teljesen izolált Piel-sziget álláshirdetésére olyan vállalkozó szellemű embert keresnek, aki képes üzemeltetni egy kocsmát, nem fél az elszigeteltségtől és nem plázafüggő, ugyanis a szigetről nem lehet csak úgy elugrani egy kiló kenyérért. A szerencsés kiválasztottnak azt is el kell fogadnia, hogy egy vicces helyi szokás szerint, ha elfoglalja a trónját, sört öntenek a fejére. 

A munka hátránya a bizonytalan időjárás, az elszigeteltség és a hosszú munkaidő, viszont gyönyörű tájban, lenyűgöző naplementékben, fókákban és madarakban is lehet gyönyörködni.

A csend és a nyugalom iránti elkötelezett jelentkezőnek azt is tudnia kell, hogy rajta és a családján kívül összesen három lakosa van a szigetnek. 

A Piel-sziget 800 méterre fekszik a Furness-félszigettől, ahova a komp csak áprilistól szeptemberig közlekedik. A sziget nevezetessége az 1300-as évek elején egy apátság szerzetesei által épített vár, ahova ingyenes a belépés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek